top of page
  • Foto van schrijverVRIJHEID

AGENDA VERGADERING 12.5.2021



Onderwerp 1: onze structuur.


Stelling 1:

Veel kleine partijen bijten hun tanden stuk op interne ruzies. Zij voelen de nood om zoveel mogelijk mensen bij de partij te betrekken. Er worden veel locale groepen opgericht. Dat zorgt voor spanningen. Mensen hebben soms ambities die afwijken van wat andere mensen willen. In het begin is de partijlijn niet altijd zo duidelijk. Leden proberen dat in te vullen. Een klein team dat de lijnen uitzet, met provinciale teams is daarom efficiënter. De kans op ruzie is kleiner. Om het geheel toch democratisch te houden worden er geregeld algemene vergaderingen gehouden.


Stelling 2:

Om groot te worden heb je een breed draagvlak nodig. Door zoveel mogelijk mensen actief de werking te betrekken kan je dieper binnendringen in het maatschappelijk weefsel. Het netwerk wordt groter. Doe je dat niet dan pikken andere partijen dat netwerk in. Op termijn moeten we ook meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen en nu al lokale groepen maken.


Onderwerp 2: Oprichting van een comité van wijzen


Op het internet en in de media zijn er een aantal mensen die een voortrekkersrol spelen in de beweging tegen de nodeloze beperkingen. Als we allemaal op ons eiland blijven werken, dan komen we er niet. We moeten samen front vormen. We willen die voortrekkers samenbrengen in een maandelijkse vergadering die de lijnen van de partij helpt uit te zetten. Noem het een soort van comité der wijzen, maar komt u gerust met een andere naam.


Wie wil dit organiseren?


Onderwerp 3: schaduwparlement.


Overal werden groepen opgericht van mensen die iets deden en doen ter bestrijding van de beperkende maatregelen. We willen die groepen samenbrengen in een “schaduwparlement”. Een plaats waar zij zoals in een echt parlement kunnen spreken over bepaalde onderwerpen. Samen initiatieven kunnen voorbereiden, en standpunten kunnen innemen naar de buitenwereld. Zo brengen we al die groepen samen. PV&V wordt lid van dit schaduwparlement en organiseert de opstart.

Wie wil dit organiseren?


323 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Vrijheid logo test inside.png
bottom of page